Окупність

Система моніторингу FreeTrack дає можливість отримувати повний аналіз руху автотранспорту, що, в свою чергу, дозволяє автовласнику уникнути зайвих витрат на пальне, амортизацію тощо.

Адже, як правило, водії «не договорюють» при звіті керівництву про реальний пробіг автомобіля, реальні витрати пального, стоянки, штрафи, несанкціоновані відхилення від заданого маршруту і т.д. За допомогою системи моніторингу FreeTrack цього легко можна уникнути, а отже, здешевити перевезення і, відповідно, досягти реальної економії витрат.

Кошти, витрачені на встановлення і обслуговування системи FreeTrack, повернуться до автовласника вже за кілька місяців. Досягти максимально короткого терміну окупності вдається завдяки реальній економії коштів.

Економія грошей при впровадженні GPS моніторингу

Практика показала, що установка пристроїв моніторингу на авто, здатна поліпшити економічні показники організації, яку б діяльність вона не вела.

Окупність
-30%

Економія по паливу на підприємстві

Окупність
-15%

Економія по амортизаційних витратах автопарку

Окупність
-15%

Економія, що досягається за рахунок правильного транспортування продуктів і товарів

Окупність
-50%

Економія, досягається зниженням витрат на мобільний зв’язок

Як це відбувається?

1. Економія по пальному на підприємстві. У відсотковому еквіваленті складає  30%

Формується за рахунок різниці між “фактичними” показниками спідометра автомобіля та реальними показниками пробігу, прорахованих системою GPS моніторингу FreeTrack:

  • Постійний контроль реального пробігу транспорту унеможливлює додаткові витрати на пальне, так як часто у «хитрих» водіїв виникає бажання «вплинути» на показники спідометра;
  • Ліквідація розбіжностей між фактичними та нормативними технічними характеристиками автотранспорту: некоректно відтарований спідометр або зношені колеса, внаслідок чого  відстань, яку проїхав автомобіль по показниках спідометра, може відрізнятися від реальних показників, зафіксованих системою FreeTrack.

Також у транспортний засіб монтується датчик пального RСS. На основі даних GPS трекера та датчиків пального система моніторингу транспорту FreeTrack надає інформацію про час, місце, об’єм заправок і зливів палива, витрати палива під час руху. За допомогою контролю рівня пального можна легко дізнатися, де водії купують «липові» чеки або отримують готівку з паливних карток. Іншими словами, контроль витрат пального застосовується у випадках, коли потрібно точно дізнатися споживання палива двигуном, а контроль рівня пального використовується для виявлення і припинення зловживань. Ці датчики встановлюються в паливний бак і жодним чином не пов’язані з паливною системою та не впливають на її роботу.

2. Економія на амортизаційних витратах автопарку. У відсотковому еквіваленті складає  15%

Досягається завдяки грамотному та злагодженому управлінню диспетчером роботи водіїв. Система GPS моніторингу транспорту FreeTrack розробляє оптимальні маршрути і шляхові завдання, здійснює аналіз маршрутів за тривалий період часу,  порівнює планові і фактичні маршрути, здійснює оперативне управління шляховими листами в режимі реального часу. Ефективна транспортна логістика дозволить оптимізувати вантажні перевезення, мінімізувати затримки при доставці вантажів, уникнути пов’язаних із цим фінансових втрат та втрат Клієнтів:

  • Кваліфікований диспетчер, що має перед очима повну картину руху транспортних засобів автопарку, має змогу відправити на маршрут відповідний автомобіль, що є найближче до потрібного місця, та проконтролювати вчасне виконання поставленої задачі.
  • Режим роботи «тут і зараз» дає можливість диспетчеру працювати в системі FreeTrack з будь-якого віддаленого місця, де є доступ до інтернету, та здійснювати постійний контроль транспорту.
  • Задаючи геозони на електронній карті місцевості оператор-диспетчер отримує повідомлення про перетин транспортним засобом їх меж, його в’їзд/виїзд у/за контрольні зони. Систему можна налаштувати так, щоб вона автоматично інформувала диспетчера про відхилення руху транспортного засобу від заданого заздалегідь маршруту. Це в свою чергу дає змогу диспетчеру більше часу приділити виконанню інших завдань, пов’язаних з логістикою автотранспорту.

3. Економія, що досягається за рахунок правильного транспортування продуктів та товарів.  У відсотковому еквіваленті складає  15%

Забезпечується завдяки моніторингу швидкості руху, дотриманню водіями заданих маршрутів та використанню відповідних давачів:

  • давачі відкриття дверей вантажних відсіків автомобілів – фіксують відкриття дверей контейнерів/вантажних відсіків транспортних засобів, що унеможливлює несанкціоноване проникнення;
  • давачі температури та вологості фіксують відповідно температуру та вологість повітря (напр., у рефрижераторах)

4. Економія витрат на мобільний зв’язок. У відсотковому еквіваленті складає 50%

Досягається завдяки значному скороченню телефонних розмов диспетчера із водієм, особливо в умовах роумінгу.

5. Окрім того, додаткова економія досягається завдяки:

  • підвищенню продуктивності праці водіїв та покращенню дисципліни персоналу: розробка ефективної системи оплати та мотивації праці водіїв; підвищення ефективності контролю виконання завдань, маршрутів і графіків руху.
  • підвищенню ефективності управління та покращенню якості обліку внаслідок отримання достовірної оперативної інформації про місцезнаходження автотранспорту і вантажу, пробіг, зупинки, час у дорозі, швидкість руху, витрати палива, виконання маршрутів, графіків руху тощо.